عرق کاسنی برای جوش صورت مفید است
عرق کاسنی برای جوش صورت مفید است
عرق کاسنی ,عرق کاسنی در بارداری,عرق کاسنی و شاتره,عرق کاسنی را کی بخوریم,عرق کاسنی برای پوست,عرق کاسنی برای جوش,عرق کاسنی برای کبد چرب,عرق کاسنی برای لاغری
توضیحاتی در مورد عرق کاسنی
کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به اعتدال مصرف شود. کاسنی و عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه و منزلتی خاص داشته و همه مادربزرگها، در میان تمام شیشههای عطر و ادویه در مطبخ خانههایشان، یک قرابه کوچک، عرق کاسنی را در کنار شاتره، گل گاوزبان، نعناع و … نگهداری میکردند. عطاران و صاحبنظران در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، عرق کاسنی را سرد میدانند که از جمله فواید عرق کاسنی در از بین بردن حرارت و التهاب بدن، احساس رخوت و سستی، رنگ پریدگی و زردی چهره و خصوصاً تنبلی کبد است و اگر با دقت و مستمر استفاده شود، تاثیراتش قابل مشاهده است. در ایران، از گذشته دور تاکنون از فواید عرق کاسنی آگاهی داشتند و قسمتهای مختلف گیاه کاسنی و عرق آن را به عنوان تصفیه کننده خون و شستشو دهنده کبد، استفاده میکردند، کاسنی در دو نوع صحرایی یا وحشی و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان، وجود دارد که نوع وحشی آن در اوایل بهار در کنار جویبار یا در میان سبزه زار میروید. زمان برداشت این گیاه دارویی اواسط خرداد ماه است و کار برداشت کاسنی به مدت یک ماه به طول میانجامد. اضافه کردن کاسنی به سرکه انگبین یا همان شربت سکنجبین در ایران امری متداول بوده و مردم از این خوراکی برای کاهو خوران بعدازظهرها، بهره میبردند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عرق کاسنی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
عرق کاسنی و کبد
کاسنی با تاثیراتش روی کبد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را میزداید و بار کبد را سبک میکند، به همین دلیل مسکنی تاثیرگذار برای تب محسوب میشود. کبد عضو سم زدای بدن بوده و بیش از ۵۰۰ کارکرد حیاتی دارد که تفکیک مواد مغذی از مواد زاید، سم زدایی، تجزیه مواد شیمیایی، انهدام میکروب ها، تنظیم هورمونها، سوخت و ساز چربیها، پروتئینها و قندها، دفع اوره و … از جمله وظایف کبد است. هر چیزی که میخوریم، میآشامیم، تنفس میکنیم یا با پوستمان تماس دارد سرانجام به کبدمان میرسد، بنابراین اگر این عضو دچار اختلال شود، همه بدن را درگیر کرده و عوارض آن به سرعت انتشار پیدا میکند و علائمی چون زردی پوست، خستگی مفرط، التهاب بدن، عطش، چربی خون بالا و… از جمله علائم بروز مشکل در کبد محسوب میشود. از دیگر فواید عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تبهای صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسید کلریدریک معده را تحریک و اشتها را زیاد میکند. هرچه این عرق تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.
خواص کلی عرق کاسنی
عرق کاسنی برای مبتلایان به نقرس و هپاتیت مفید است. ایمنی در برابر بیماریهای عفونی از دیگر خواص عرق کاسنی است. این عرق سرشار از ویتامین C بوده و نوع وحشی آن فسفر و آهن گیاهی دارد. از فواید عرق کاسنی برای پوست میتوان گفت که عرق کاسنی با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماریهای مزمن پوستی به خصوص اگزما را التیام، رسوبات ادراری و جوشهای ناشی از گرمی غذاها را رفع میکند. عرق کاسنی بهترین دارو برای افزایش نیروی جنسی است. که این یکی از خواص عرق کاسنی برای مردان است. دیگر خاصیت عرق کاسنی این است که به دلیل آن که روی کبد اثری نیکو دارد این عضو میتواند به تنظیم هورمونها پرداخته و در افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزومهای نر و ماده تاثیرگذار باشد. مصرف عرق کاسنی در درمان فشار خون، تقویت معده، کبد، کلیه، درمان ضعف اعصاب و همچنین رفع عطش بسیار مناسب است.
مضرات عرق کاسنی
علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد. مصرف بلندمدت فرآوردههای کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه میشود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآوردههای کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا میشود. و با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی میشود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت میکند.
عرق کاسنی برای لاغری
خوردن کاسنی برای لاغری و کاهش وزن نیز بسیار مفید است و به دلیل دارا بودن نوعی اسید آمینه می تواند اشتها را سرکوب و از پرخوری درفرد بکاهد. نوشیدن یک الی دولیوان عرق کاسنی می تواند در طول روز برای تنظیم وزن مفید باشد. همچنین این ماده می تواند درد ورم مفاصل و حتی درد زایمان در زنان را کاهش دهد و مانند یک داروی ضد التهابی از درد و تورم مفاصل و عضلات بکاهد، البته مصرف عرق کاسنی در طول دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا می تواند سب خونریزی و حتی سقط جنین ناگهانی در مادر شود، زنان شیرده نیز بهتر است از این عرق در طول دوران شیردهی استفاده نکنند زیرا تحقیقات نشان داده است که ترکیبات عرق کاسنی در شیر مادر وجود داشته و می تواند وارد بدن نوزاد شود. این ماده یک داروی بسیار مفید برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و حتی ابتلا به بیماری سرطان است. تحقیقات در این خصوص نشان داده است که مصرف عرق کاسنی به میزان یک الی دولیوان همراه با آب درطول روز می تواند از بروز تومورهای بدخیم سرطان سینه و سرطان روده بزرگ دربانوان جلوگیری کند.
عرق کاسنی و یبوست
یکی دیگر از خواص این ماده منحصربفرد لینت بخشیدن به مزاج و برطرف کردن یبوست است، افرادی که از اجابت دیرهنگام مزاج دچار بیماری و دل درد شده اند می توانند از عرق کاسنی به عنوان یک مکمل درمانی بسیار مفید و اثرگذار استفاده کنند. عرق کاسنی همچنین سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ایجاد رادیکال های آزاد دربدن و ورود آنها به جریان خون جلوگیری می کند. عرق کاسنی با زیاد کردن حجم ادرار مانع از ایجاد رسوب و چربی در دیوراه رگ ها و نیز دستگاه مجاری ادارای در فرد می شود. با وجود مزایای درمانی بسیار زیاد و مفید عرق کاسنی ، اگر فرد مبتلا به آلرژی های تنفسی و یا غذایی است باید قبل از شروع استفاده از این ماده غذایی تست عدم داشتن آلرژی به آن را انجام دهد.اگر فرد دارای آلرژی به گردو، برخی از ماهی ها و نیز مارمالاد برخی از میوه ها است، این عرق انتخاب خوبی برای نوشیدن نیست.
طریقه مصرف عرق کاسنی
کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم آگاهی کامل از وضعیت بیماری فرد، مسافت رفت و آمد، نوع کار و مواردی از دست خودداری کنند وتنها پس از مشاوره با پزشک این نسبت به استفاده از این دمنوش ها استفاده کنند. گفتنی است؛ کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.
گیاه کاسنی
کاسنی معمولی (نام علمی: Cichorium intybus L. به زبان ترکی: چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گلستارهایها (Asteraceae) از رده کاسنیها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد میکند. کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمیروید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام بردهاند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی. کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گلهای آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز بهصورت گیاه خودروی کنار جادهای درآمدهاست. منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمیکند.
خواص درمانی کاسنی
شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان کاسنی کاملاً سرد است، و تقویتکننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویتکننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاککننده مجرای ادرار و کلیهها است. آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیهها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرفکننده تبهای کهنه و تقویتکننده معده همراه با گل قند درمانکننده تبهای جزئی مداوم است. کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است. ضماد آن برطرفکننده ورمهای گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است. تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمانکننده سرطان زخم دار است. کاسنی دوست کبد است و کمکننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت میباشد. هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شرع آنژین و بیماریهای حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود. تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرفکننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماریهای کبدی و سردرد است. تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفعکننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریککننده اشتها میباشد. تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی میتواند بشود. مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنیها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است. ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرفکننده گیر و سده، نرمکننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرفکننده تبها، تصفیه و پاککننده خون، و رفعکننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء. برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است. برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک میکند و عرقپوست را زیاد میکند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است. کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی میکنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینهای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک میکند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم میشود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است. کاسنی بهطور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته میشد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی بهطور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی میباشد که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی میشود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارشها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج میبردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و بهطور قابل ملاحظهای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچهای و درد مفاصل میتوان مصرف نمود. کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام میسازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین میبرد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامشبخشی به خواب راحت کمک میکند و از بسیاری از قرصهای خوابآور مرسوم سالمتر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عدم توازن هورمونها، مرض بیخوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل میدهد.
مصرف کاسنی در بارداری
اگرچه میتوان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان میدهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع میباشد زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود. ۸ مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند میتوانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند). روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود. کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قیآور است. خنثیکننده ناراحتیهای کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو میباشد.
ترکیبات گیاه کاسنی
گیاه دارویی کاسنی ، گیاهی با گلهای آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد میکند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان میشود. برگ تازه کاسنی حاوی ویتامین «ث» فراوان بوده و از این رو مصرف آن التهابات لثه را که ناشی از کمبود این ویتامین است، بهبود میبخشد. برای بهبودی لثه تحلیل رفته، مالیدن عصاره گیاه با استعمال خارجی بر روی لثه توصیه شده است. شربت تهیه شده از جوشانده ریشه کاسنی برای سرفه های خشک و مقاوم با خلط غلیظ توصیه میشود. ترکیبات مهم: براساس تحقیقات دراین گیاه ویتامین ها و املاح معدنی چون روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن و پتاسیم، ویتامین A، B6، C، E و ویتامین K وجود دارد که همگی برای بدن ضروری و مفید هستند.
ریشه کاسنی
ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف کننده گیر و سده، نرم کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف کننده تب ها، تصفیه و پاک کننده خون، و رفع کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء. برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.
ماسک کاسنی
برای تهیه ماسک زیبائی از این گیاه،ابتدا این گیاه را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشوئید. این ماسک غدد را تحریک میکند و عرقپوست را زیاد میکند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.
بیشتر بخوانید : عرق بیدمشک ♥ عرق بهار نارنج ♥ عرق نعناع ♥ میخک در طب سنتی ♥ خواص میخک برای پوست
خریدار گل راعی
عرق آویشن برای معده
بیماری سرخجه در بارداری
لب شکری بودن جنین چیست
تاریخچه طاعون در ایران
گل راعی ویکی پدیا
عرق آویشن برای کودکان
ویروس سرخجه در بارداری
علت بیماری لب شکری چیست
شیوع طاعون در ایران
هلیله سیاه برای جوانی
عرق آویشن در دوران بارداری
سرخک یا سرخجه در نوزادان
علت لب شکری شدن نوزاد
طاعون خیارکی چگونه است
هلیله سیاه چیست ویکی پدیا
عرق آویشن و بارداری
درمان بیماری سرخجه در نوزادان
علت لب شکری شدن جنین
علائم طاعون خیارکی
- ۹۷/۰۷/۱۶